El “perquè” del material gradat

Experiències d’aprenentatge gratificant

Com a educadors, sabem que cada estudiant té necessitats i capacitats úniques. És per això que és vital disposar de recursos educatius adaptats que ofereixin una experiència d’aprenentatge gratificant i inclusiva per a tot l’alumnat. A la nostra pàgina web, ens enorgullim de presentar una gamma de materials i recursos educatius gradats en diferents nivells de dificultat, dissenyats específicament per a l’educació primària.

La importància d’aquests recursos radica en la seva capacitat per atendre les diverses necessitats i estils d’aprenentatge dels alumnes. Amb materials gradats, els mestres poden adaptar el contingut segons el procés d’aprenentatge de cada estudiant. Aquesta flexibilitat no només permet un aprenentatge personalitzat, sinó que també promou un entorn d’aprenentatge inclusiu on tots els alumnes se senten capacitats per aconseguir l’èxit.

Un dels conceptes clau que impulsen la nostra filosofia educativa és el de DUA (Disseny Universal per a l’Aprenentatge). El DUA reconeix que els estudiants poden aprendre de maneres diverses i que l’educació ha de ser flexible i adaptable per respondre a aquesta diversitat. Amb els recursos educatius gradats, els mestres poden aplicar els principis del DUA mitjançant l’ús de materials que ofereixen múltiples vies per accedir, processar i demostrar el coneixement.

Claredat en l’avaluació

Estableix criteris i expectatives clares per a cada proposta, ajudant a comprendre què s’espera assolir duent a terme aquella activitat.

Orientació de la pràctica docent

Ajuda als mestres a identificar les necessitats dels estudiants i ajustar les propostes de treball en conseqüència per a millorar el progrés de cadascun d’ells.

Feedback

Permet als estudiants rebre de manera continuada una retroalimentació específica sobre les competències i sabers que estan treballant.

Millora de l’autonomia

Acompanyat d’una de les metodologies que proposem a la nostra web, l’ús del material gradat fomenta l’autonomia i l’autorregualció de l’aprenentatge.

Desplaça cap amunt